Over Ons

Onze missie

BIT special is een softwareontwikkelaar die in alle opzichten speciaal is. Met onze bijzondere medewerkers en hoogwaardige oplossingen bieden we perspectief in ICT: voor u en uw klanten, maar ook voor onze medewerkers zelf.

We zijn gespecialiseerd in softwareoplossingen die net een beetje anders zijn. Bijvoorbeeld omdat het eindproduct volledig nieuw is, iets bijzonders moet kunnen of vraagt om een creatieve benadering. A BIT special dus.

Speciale oplossingen realiseer je alleen met speciale medewerkers. En dat zijn onze ontwikkelaars. Ze zijn creatief in hun manier van denken en geniaal in de manier waarop ze met software omgaan. A BIT special dus.

Maar onze ontwikkelaars doen het niet alleen. Ze worden begeleid door professionals die zowel de markt als onze medewerkers kennen. Daardoor bieden we dienstverlening met perspectief: hoogwaardige oplossingen die het verschil maken voor alle betrokkenen. A BIT special dus.

Merk van IBN

BIT special is een merk van IBN. Toch is het een eigen bedrijf met een eigen logo en eigen uitingen. IBN en BIT special werken namelijk samen om kandidaten op te leiden binnen het ICT vak. De deelnemers worden aangemeld bij IBN, maar worden in 6 maanden tijd opgeleid door en gaan werken bij BIT special. Dit traject wordt afgesloten met een certificaat en dan komen de medewerkers in dienst van BIT special.

Social Return is een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen: het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor ondernemers die hun sociale hart willen laten spreken.

Vanuit een sociaal hart, omdat u betrokken bent bij de maatschappij en iedereen een kans wilt bieden. Omdat u binnen uw familie of vriendenkring iemand kent die extra kansen nodig heeft, of omdat u in de maatschappij mensen ziet die te weinig kansen krijgen. Omdat we allemaal, gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor participatie en het bieden van werk. En dat dat kan met hard werkende, loyale en motiveerde medewerkers is toch gewoon die extra bonus die het werken net nog even mooier maakt?

In samenwerking met ons moederbedrijf IBN leiden we onze medewerkers op, zorgen we voor een plek waar ze zichzelf kunnen zijn en bieden we ze werk waarin ze uitblinken. Dat geeft een voldoening die nauwelijks in woorden is uit te drukken.

Door te werken met IBN kunt u aantonen aan MVO te doen, uw sociale gezicht laten zien en u eventueel laten onderscheiden met een MVO keurmerk.

Social Return is ook interessant voor ondernemers die hun kansen willen vergroten bij het verkrijgen van orders van overheidsinstanties. Dit komt namelijk steeds vaker voor in opdrachten en aanbestedingen van de overheid.

Door uw ICT vraagstuk uit te voeren met BIT special, kunt u uw Social Return invullen.

Social Return

PSO 30+ Certificering

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland
Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties hun leveranciers en opdrachtnemers om ook sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl.

Wat betekent PSO?

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen.

Binnen BIT special ontstaan regelmatig mogelijkheden om binnen de IT een leerbaan te verwerven. Er wordt bij BIT special gewerkt aan apps, websites, gamification en services, waaronder server- en systeembeheer vallen. Mocht je interesse hebben in één of meerdere van deze gebieden, aarzel dan niet om contact op te nemen. Voor meer informatie en het sollicitatieformulier, adviseren we verder te kijken onder de onderstaande witte knop.

Werken bij ons

Scroll naar top